HvD Praktijk "Jodieboy"
KERST. EEN HELE GEZELLIGE TIJD, U KENT HET WEL.
 
In de maand December, worden in de meeste huizen weer versieringen aangebracht, vanwege de mooie dagen met kerst. De kerstboom, kerststal, maar ook de kerststukjes met kaarsen komen weer op de tafels. LET U WEL OP???In de kerststukjes zitten meestal ook DENNENAPPELS in verwerkt. 
Een Dennenappel wordt meestal tijdens het spelen door honden ingeslikt. Dennenappels zijn in principe niet giftig voor uw hond, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat uw hond zijn darmen een levensbedreigende verstopping krijgt.
Zo ook als u in deze periode naar het bos gaat, daar liggen ze nu ook volop.
Let dus goed op wat uw hond eet en voorkom problemen.

DE HERFST.

Als het herfst is, valt er van alles van de bomen, vallende bladeren, maar ook verschillende noten, denkt u maar aan: Kastanjes, Beukennootjes, eikels enzovoort. Het is alleen niet zonder gevaar voor onze dieren. Eikels kunnen bijvoorbeeld problemen veroorzaken voor de dieren die ze opeten. Ook uw hond kan erg ziek worden na het eten van de eikels. De eikels zijn namelijk giftig voor uw hond. Eikels bevatten een hoog gehalte aan looizuur (Tannine). Je hond kan na het eten hiervan niet alleen behoorlijk ziek worden, maar er zelf dood aan gaan.

De giftige stof kan schade veroorzaken aan de darmen, bloedvaten en aan de nieren.

De eerste verschijnselen zijn: Misselijkheid, Rusteloos, Sloomheid, Braken, buikpijn en meestal gaat dit ook gepaard met diarree.

Eikels zijn niet alleen giftig voor uw hond, maar ook voor paarden, runderen, schapen en geiten kunnen er ziek van worden. Deze dieren eten ook meestal het blad van de bomen, als deze aan de rand van de weide staan.

En hoe groener de eikeltjes zijn zo te hoger tannine gehalte er is.

Ga dan ook gelijk naar uw dierenarts, als u het vermoeden heeft dat uw dier eikeltjes heeft gegeten, en bovenstaande verschijnselen heeft.