HvD Praktijk "Jodieboy"
Dit willen we toch even met u delen.

Enige tijd geleden, kwamen we erachter dat onze eigen kater, last had van blaasgruis. Want als je op een gegeven ogenblik de kattenbakken uitschept, en er zit bloed bij de urine, dan is er iets niet goed.

Urine onderzoek gedaan, en blaasgruis ontdekt.

Blaasgruis is een van de meest voorkomende en grootste problemen voor katten. Het wordt veroorzaakt door mineralen die in kattenvoer aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld Magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat er kleine kristallen in de urine wegen van uw kat ontstaan. Deze kristallen vormen blaasgruis wat de urine wegen van uw kat irriteert. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan en zelfs tot verstopping van de urinebuis leiden en heeft uw kat pijn wanneer hij plast.
Sommige katten urineren hierdoor kleine beetjes, en soms ook buiten de bak.

Verdere verschijnselen kunnen zijn:

• Bloed in de urine
  • Moeite met plassen of persen
  • Naast de kattenbak plassen
  • Klagelijk miauwen als hij/zij op de bak zit
  • Troebele urine
  • Koorts
  • Loomheid of lusteloosheid
  • Veel miauwen en rennen door het huis

In een later stadium kan het voorkomen dat uw kat helemaal niet meer kan urineren, en dat betekent dat de blaasgruis die uw kat heeft dan levensbedreigend is.

Wij van de praktijk zijn hierover na gaan denken, en hebben onze eigen kat behandelt, met homeopathische middelen en voer.

Wilt u meer weten, vul de contactpagina in (klik op onderstaande link)